Parkeermeter defect

parkeermeter defectIedereen heeft het al eens meegemaakt. Net de beste intenties stap je op een parkeermeter af om een kaartje te kopen, als je tot je grote schrik merkt dat de parkeermeter defect is. Wat doe je in zo een situatie? Eigenlijk heb je twee opties: of je betaalt niet (op eigen risico!) of je gaat op zoek naar een nieuwe parkeermeter.

Parkeermeter defect en niet betalen

In een warboel van landelijke en plaatselijke regelgeving is bepaald dat een gemeente de vrijheid heeft om vast te stellen dat er (in sommige gebieden of in de hele stad) alleen maar geparkeerd mag worden tegen betaling van parkeerbelasting.  De gemeente heeft óók de bevoegdheid om te bepalen hoe er betaald moet worden (bv. door gebruik te maken van een parkeermeter). Maar wat nu als de parkeermeter die je moet gebruiken defect is? In de wet is hierover niets opgenomen. In de jurisprudentie is het echter meermaals voorgekomen dat mensen zich erop beroepen hebben dat ze niet anders konden dan niet betalen voor hun parkeertijd, omdat de parkeermeter defect was. In sommige gevallen wordt dat argument aangenomen, maar in andere gevallen toch ook weer niet. Laat onze juristen gratis uw parkeerboete controleren. Aan de hand van meer dan 100 factoren zullen zij bepalen of bezwaar in uw geval nuttig kan zijn. Als dat het geval is, staan wij u geheel kosteloos bij: het is de overheid die ons betaalt, als uw boete vernietigd wordt!

Nieuwe parkeermeter zoeken

Niet iedereen geeft meteen op als de parkeermeter defect blijkt te zijn. Er zijn ook mensen die op zoek gaan naar een andere manier om toch te kunnen voldoen aan hun betalingsverplichting. Maar wat nu als je net op dat moment een parkeerboete krijgt? Of als je geen nieuwe parkeermeter kunt vinden? Ook al deze gevallen komen geregeld voor in onze dagelijkse praktijk. Op zichzelf zijn ze vaak niet genoeg om een boete te laten vernietigen, maar in combinatie met de andere verweren die onze juristen steeds weer weten te bedenken, kan uw verhaal toch tot vernietiging van uw boete leiden. Aarzel daarom niet om onze hulp in te schakelen: het kost u helemaal niets en in veel gevallen slagen wij erin om een geslaagd verweer te bedenken!