Parkeerboete Bergen op Zoom

Als iemand een parkeerboete heeft gekregen in Bergen Op Zoom wordt er al vaak vanuit gegaan dat het ‘nu eenmaal zo is’. Onze dagelijkse praktijk leert echter dat veel boetes onterecht worden opgelegd en dat ze vernietigd kunnen worden! Daarbij moet onderscheid gemaakt worden tussen twee categorieën:

Parkeerboete Bergen Op Zoom #1: geen kaartje gekocht

Als u geparkeerd heeft zonder een verplicht parkeerkaartje te kopen, kan de gemeente Bergen Op Zoom u een naheffingsaanslag parkeerbelastingen opleggen. Die bevoegdheid is geregeld in de Gemeentewet en de Algemene Wet Invordering Rijksbelastingen, maar ook in een hele verzameling lokale regels zoals de aanvullende bepalingen inzake de Parkeerverordening 2003, 4e wijziging en Parkeerbelastingverordening 2011 en plaatsen met mogelijkheid tot het aanbrengen van een wielklem. Deze uitgebreide regels maken het moeilijk voor niet-juristen om hun rechten te kennen. Toch hebben zij ook een voordeel: er worden vaak kleine en grotere foutjes gemaakt door de parkeercontroleurs, waar onze juristen dan weer gebruik van kunnen maken om uw boete te laten vernietigen.

Parkeerboete Bergen Op Zoom #2: Fout geparkeerd

Als u heeft geparkeerd in Bergen Op Zoom op een plek waar dat (voor u) niet was toegestaan krijgt u een ‘echte’ parkeerboete (in tegenstelling tot een naheffing parkeerbelasting). Dat kan gebeuren in verschillende gevallen, die grotendeels geregeld zijn in de Wet Mulder. Zo kunt u een boete krijgen voor parkeren op de rijbaan, maar bijvoorbeeld ook als u parkeert op en kruispunt, zonder parkeerschijf of op een gehandicaptenparkeerplaats.

Bezwaar kost geen geld en geen moeite

Doordat er zo enorm veel regels zijn waar rekening mee moet worden gehouden als er bezwaar wordt gemaakt tegen een parkeerboete in Bergen Op Zoom, is het moeilijk voor een niet-jurist om zijn of haar mogelijke verweren te zien. Daar hebben wij echter een oplossing voor: onze gespecialiseerde verkeersjuristen controleren gratis of bezwaar zin heeft. Als dat het geval is, voeren wij ook nog eens kosteloos een procedure voor u (onze vergoeding wordt uiteindelijk door de overheid betaald).