Hoogte parkeerboete

De hoogte van een parkeerboete is afhankelijk van de soort parkeerboete die u heeft gekregen: een naheffingsaanslag parkeerbelasting (u heeft uw auto geparkeerd zonder een parkeerticket) of een echte parkeerboete (u heeft uw auto geparkeerd op een plek waar dat niet mocht).

Hoogte parkeerboete: naheffingsaanslag

De hoogte van de parkeerboete die u moet betalen als u geen (zichtbaar) parkeerticket heeft achtergelaten, is geregeld in de Gemeentewet (in samenhang met de Algemene Wet Inzake Rijksbelasting). De hoogte van de parkeerboete is afhankelijk van de naheffing zelf, maar ook van de extra kosten die de Gemeente in rekening brengt:

  • De naheffing
  • Bijkomende kosten

Hoogte parkeerboete: fout geparkeerd

Als u een parkeerboete heeft gekregen omdat u uw auto heeft geparkeerd op een plek waar dat niet was toegestaan, is de hoogte van die boete gemakkelijk te achterhalen. De hoogte van de verschillende parkeerboetes voor fout parkeren is immers geregeld in de bijlage bij de Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften. Aan de hand van een rekentool van het Openbaar Ministerie kunt u de hoogte van uw parkeerboete gemakkelijk zelf achterhalen.

Boete niet betalen?

De hoogte van de parkeerboete zorgt er soms voor dat mensen geneigd zijn om de boete zomaar niet te betalen. Het niet betalen van een boete kan echter verregaande gevolgen hebben. In plaats van de kop in het zand te steken, raden wij u aan om ons kosteloos bezwaar voor u te laten aantekenen. Het kost u helemaal niets en de kans is groot dat wij een manier vinden om u van uw boete af te helpen!